Van je burn-out af op een holistische wijze

Weinig energie, laag zelfbeeld, lichamelijke en geestelijke moeheid, onrustig slapen, niet tegen drukte of lawaai kunnen, gemakkelijk huilen. De klachten van een burn-out zijn heel uiteenlopend. Het herstellen van een burn-out kan maanden en soms jaren duren.

Maar is dit omdat het werkelijk zo lang duurt om te herstellen of omdat de reguliere werkwijze en behandelingsmethode niet passen bij de mens als holistisch wezen? 

Als holistische behandelaar ga ik op zoek naar de innerlijke, emotionele oorzaak die ten grondslag ligt aan een burn-out. Een burn-out is een reactie van het lichaam om aan te geven dat er rust nodig is en verandering op een diepere laag.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat grenzen aangeven een leerpunt voor je is – als je continue over je eigen grenzen heen laat gaan, negeer je de signalen van je lichaam.

Ook kan het zijn dat je heel perfectionistisch bent ingesteld. Hierdoor verwacht je steeds meer van jezelf, en doe je te weinig aan zelfzorg. Op een gegeven moment is het lontje op.

Zelfliefde is ook een belangrijk aandachtspunt om een burn-out te voorkomen en te helpen genezen. Dat betekent onder andere liefde voor jezelf voelen en positieve gedachten hebben over jezelf, leren luisteren naar je eigen behoeften, goed zorgen voor je lichaam en je energie bewust beheren.

Als je geen energie hebt, betekent dat niet dat deze er niet meer is want er is altijd genoeg, maar dat jij niet in afstemming leeft. Je geeft jezelf weg en je hebt last van energieslurpers. Dat kunnen mensen zijn of situaties, maar ook je eigen negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen. 

Het roer moet om als je in een burn-out terecht komt. Want als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd kreeg

Wil je hulp bij het herstellen van een burn-out? Ik maak een advies op maat en stem me af op jouw persoonlijke situatie. Geen traject of behandeling is hetzelfde omdat jij uniek bent en niet in een hokje of protocol gestopt kan worden.

Ik ontmoet je graag. Maak contact via onderstaand formulier of maak direct een afspraak.

In liefde, 
Saskia

Saskia Markestein is energetisch therapeut, holistisch life coach, kindertolk, holistisch opvoedondersteuner . Ze woont met haar Italiaanse man, twee zoons en hond in het Gooi (NH).

Saskia Markestein
Een burn-out kan zich ook manifesteren als een bore-out.
Als je ver verwijderd bent van jouw essentie, werk doet wat niet bij je past en geen bezieling in je leven ervaart, kan jouw systeem als het ware op slot gaan. Je ware zelf weet welke potentie er in je zit en hoe jij je leven zou mogen leven.
Niks is dodender dan een leven leven zonder passie, levenslust, vreugde en overvloed. Het is tijd om jouw ware staat van zijn te her-inneren.

Neem contact op

Je kan het contactformulier gebruiken voor het stellen van een vraag
of voor het aanvragen van een consult of behandeling.

06 11128068 (alleen whatsapp)

Ambachtshuis, Ambachtsweg 46 Huizen

coach@saskiamarkestein.nl